محمدرضا خواجه در گفت و گو با خبرنگار مهر اظهار کرد: طرح هوشمند سازی نان در حالی به اجرا در آمده که کارشناسان و اهالی فن ۳۰ اشکال بر آن وارد کرده اند اما نه تنها تلاشی در جهت رفع آن نشده است.
وی بیان کرد: در این طرح آرد نانوایان به بهانه تراکنش نامتعارف تا ۲۰۰ کیسه کسر میشود و تنها علت را تخلف عنوان میسازند و این در حالی است که روی کارتخوان نمره عالی را بابت کارکرد خوب کسب کردهاند.
نایب رئیس انجمن علوم وفنون غلات با بیان اینکه در این سه سال هیچکس جواب منطقی بابت کسر آرد به نانوایان نمیدهد، افزود: با پیگیری این معضل از استانداری، فرمانداری، سازمانهای غله و جهاد کشاورزی تنها اعلام میشود که ما هیچ کارهایم و از تهران اعمال میشود.
وی اجرای طرح را مخالف فرمان ۹ مادهای مقام معظم رهبری در خصوص نان دانست و افزود: اجرای این طرح مغایر قوانین نظام صنفی و قانون تجارت است.
خواجه با اعلام اینکه افزایش ۷۰ درصدی آرد نانوایان کذب است و در ماه پنج کیسه آرد اضافه شده، افزود: نانوایی یک شغل تک محصولی است که نمیتواند بدون پخت روزانه حداقل هشت کیسه دوام بیاورد و هزینههای جاری و پرسنل خود را تأمین سازد و اجرای این طرح تغذیه مشتری و اقتصاد نانوا را با اختلال مواجه کرده است.
وی گفت: سهمیه نانوا با اجرای طرح از ۱۰ کیسه در روز به سه کیسه رسیده است و باعث نابسامانی نان شده و شغل نانوایی را از حیز انتفاع انداخته و به ورشکستگی و تعطیلی کشانده است.
وی ادامه داد: با این سامانه نانوایان نه از نرخ نان سود میبرد نه از افزایش پخت و جلب مشتری بهرهای دارند.
نایب رئیس انجمن علوم وفنون غلات خاطرنشان کرد: این سامانه دنبال ثابت نگه داشتن نرخ نان با سبُک سازی چانه به جای ابلاغ نرخ سالیانه است تا به مردم القا شود ما حامی محرومان هستیم در حالی که هزینههای جاری و پرسنلی یک نانوا هر سال به دستور دولت افزایش مییابد و فقط نرخ آرد ثابت است که آن هم ۱۰ درصد در نان سهم دارد.
وی گفت: تداوم اجرای طرح هوشمندسازی نان مجدد بلوای نان در سال ۱۳۰۹ را در ایران تکرار میکند که لغو طرح خواسته صنف نانوایان است.
نایب رئیس انجمن علوم وفنون غلات گفت: طرح هوشمندسازی نان در حالی وارد سومین سال اجرایی خود شده است که هر ساله بر شمار معترضان به طرح افزوده و کسر آرد نانواها را به مرز ورشکستگی رسانده است.
نظر شما